Witam! Cóż, wczoraj nabywcy trochę się zabawiły))). Odpracowałem mój pierwszy północny cel.
Teraz myślę, co będzie dalej. Przy takim osiągnięciu oporu oczywiście czekamy na kontynuację,
ale dzisiaj już tylko zobaczę, jak zachowa się cena blisko oporu. Jeśli skonsolidujemy się wyżej,
poczekam na odpracowanie kolejnego celu, ale generalnie po takim ruchu chciałbym zobaczyć korektę.
Prognoza na dziś jest następująca. Cena złota wczoraj na wykresie dziennym impulsywnie przesuwała się na północ,
w wyniku czego powstała pełna bycza świeca,
która zamknęła się szczelnie do lokalnego poziomu oporu znajdującego się na poziomie 1816,48.
Do tej pory zachowuję neutralność wobec tej pary i obserwuję sytuację w pobliżu wyznaczonego poziomu oporu.
Jeśli cena przebije się i pewnie skonsoliduje się powyżej tego poziomu oporu, będę oczekiwał dalszego wzrostu.
Kolejnym punktem odniesienia dla ruchu w górę będzie lokalny poziom oporu, który znajduje się na poziomie 1875,37.
Blisko tego poziomu oporu spodziewam się ukształtowania świecy odwrócenia i wznowienia ruchu cen na południe.
Jeśli od poziomu 1816.48 powstanie wyraźny sygnał odwrócenia, wtedy też nie wykluczam wznowienia ruchu ceny w dół.
W tym przypadku punktem odniesienia dla ruchu w dół będzie lokalne wsparcie, które znajduje się na poziomie 1755.09.
Jeśli cena przebije się i skonsoliduje poniżej tego poziomu wsparcia, będę czekał na dalszy spadek, aż do wsparcia,
które znajduje się na poziomie 1676,89. W okolicach tego poziomu wsparcia będę obserwował sytuację,
która pomoże określić dalszy kierunek handlu.
Kurs w momencie publikacji: 1815.0500