Euro/Dolar.
Hmm ... I euro zaczęło się poruszać. Myślę, że zarówno jak na funcie, dojdzie do przebicia maksimum.
Porozmawiajmy o aktualnym trendzie na wykresie tej pary walutowej. Jeśli chodzi o lokalny ukierunkowany trend,
ta para walutowa próbuje przejść do wzrostu. Jak wiemy, jeśli cena zmierza w jakimkolwiek kierunku,
to priorytetem powinien być dominujący kierunek ceny. Nadal obserwujemy. Być może rynek pokaże coś ciekawego.
Text on image:
Euro. D1. MA 20.
Mój najbliższy plan jest następujący - teraz rozciągnąłem Fibonacciego wzdłuż interesującego moim zdaniem ruchu i
postaram się wchodzić w momencie korekty w kierunku tego ruchu. Ogólnie jest to dość interesująca taktyka trendowa,
której często używam w handlu. Zgodnie z zasadami taktyki, zlecenia oczekujące są składane na poziomach Fibo 38,20 i 50,00,
take profit znajduje się w pobliżu początkowego punktu odcinka Fibonacciego, a stop loss jest powyżej poziomu 61,80.
A potem czekamy, aż rynek sam otworzy transakcję w momencie korekty.
Przypomnę, że w handlu są wykorzystywane punkty wejścia według poziomów Fibo 38,20 i 50,00.
Ograniczenie strat bezpośrednio powyżej poziomu 61,80. W tej konkretnej sytuacji 38,20 (1,2000), 50,00 (1,1940).
Stop loss to 1,1870. Docelowy zysk to 1,2150.
Poniedziałek jest dość powolny. Ale nie szkodzi, bo dzisiaj się odegrają, a jutro posiedzenie Fed.
Moim zdaniem obecny trend na załączonym obrazku jest bardziej wzrostowy.
W takich warunkach rynkowych lepiej działać w jego kierunku.
Oznacza to, że należy skupić się na zakupach. Możesz spróbować złapać ten trend pod warunkiem,
że transakcje będą miały stosunek większy niż 1 do 1. A najważniejsze, jak zawsze,
jest dokładne obliczanie i kontrolowanie ryzyka. Podstawą profesjonalnego handlu na giełdzie jest
skrupulatne przestrzeganie podstaw zarządzania pieniędzmi.
W kierunku trendu wszystko pozostaje bez zmian - zakupy powyżej 1,1950 z punktami docelowymi na poziomie 1,2350 i 1,2450.
Alternatywa - przebicie w dół 1,1945 otworzy drogę do 1,1830 i 1,1700. Poziom odwrócenia to 1,1950. Miłego dnia.
Jeśli chodzi wiadomości, dziś ożywić rynki może poziom PKB strefy euro, który zostanie opublikowany o godzinie 9:00.
Może to nadać ton zmianom ceny aż do zamknięcia dziennej świecy…
Punktami według mnie są poziomy Fibo 31,80 i 50,00. Z drugiej strony Fibonacci rozciągnął się wzdłuż ruchu wskazanego
w pierwszej części postu na zrzucie ekranu, który ma silny stan kierunkowy, a co za tym idzie, czynniki,
które go ukształtowały, mogą nadal ciągnąć do góry notowania. Na razie są tylko zlecenia oczekujące i będę czekał,
aż rynek je otworzy, jeśli ruch będzie kontynuowany, przeciągniemy Fibonacciego, a następnie przeciągniemy zlecenia oczekujące.
18.05.2021
Kurs w momencie publikacji: 1.2165