Cześć wszystkim!
Sytuacja na parze EURUSD na razie rozwija się zgodnie z planem technicznym, ale na pewno tego się nie spodziewałem.
Otóż chciałbym zobaczyć parę EURUSD w przedziale 1.1220-1.1250 przed danymi Fed, a po publikacji tych danych dobrze byłoby,
gdyby cena umocniła się poniżej poziomu 1.1200, zebrała tam stopy i stamtąd rozpoczęła długoterminowy wzrost.
Rynek spadł od poziomu 1.1300, mimo że wykazywał chęć wzrostu po posiedzeniu Fed. Tak więc kulminacja,
gdy tłum sprzedaje i zostaje odwrócony na północ, jeszcze nie nadeszła, co oznacza, że para nadal spada, a teraz najbliższe dane,
które mogą wywrzeć wpływ na parę i zapewnić wystarczającą płynność, to wysokość płac, która zostanie opublikowana w następny piątek,
co oznacza, że ruch boczny i spadkowy będzie kontynuowany.
Cóż, zgodnie z danymi technicznymi, naszym celem jest dzisiaj poziom 1.1196 i poziom 1.1227 jako granica wzrostu.
Umocnienie powyżej lub poniżej jednego z tych poziomów poprzez zamknięcie świecy na H4, jest w stanie wywołać ruch na parze,
w trakcie którego cena może pokonać 150 punktów mniej więcej w kierunku umocnienia. Jednak na razie nie mam otwartych pozycji na tej parze.
Mam otwarte pozycje sprzedaży funta, który porusza się dwa razy wolniej niż euro.