Witam!
Dane fundamentalne działają na dłuższą metę, ale w ciągu dnia naprawdę są bezużyteczne. Może ktoś zarabia przy użyciu tylko fundamentalnych danych, ale osobiście nie widziałem takich ludzi. Dane techniczne pokazują teraz, że cena prawdopodobnie będzie nadal rosła do poziomu 1,0650.
Trzeba zbierać zlecenia stop. Wczoraj nie było warunków do spadku, nawet jeśli cena będzie się odwracała w celu dalszego spadku, zajmie to cały dzień.
Oznacza to, że dzisiaj para będzie się znajdowała w kanale bocznym.
Dlatego jestem na razie za kontynuowaniem wzrostu, ale jeśli się zatrzymamy, to nic strasznego, bo jest piątek.
Sesja amerykańska rozpoczęła się dobrze, byłoby nieźle kontynuować ruch i pokonać 100+ punktów. Myślę, że dzisiejszy występ EBC miało na to swój wpływ, a dolar spowalniał, bez dodatkowych wolumenów będzie mu trudno, więc korekta jest konieczna.
Jeśli cena wzrośnie o kolejne 100 punktów, to będzie bardzo dobrze!
Jednak wczorajsze wiadomości nic ciekawego nie pokazały, para mogła natychmiast wzrosnąć do poziomu 1,0650. Dlatego dzisiaj może się zatrzymać w kanale bocznym.
Chociaż analizując dane techniczne, można stwierdzić, że cena ma warunki do dalszego wzrostu, ale nie wiadomo czy wzrost ten nastąpi pod koniec tygodnia.
Dobrze byłoby osiągnąć poziom 1,0650, co ostatecznie doprowadzi do wzrostu wszystkich wskaźników, a w momencie korekty można będzie kupić.
W międzyczasie nadal istnieje opcja powrotu do przedziału 1,05 - 1,0550, gdzie para najprawdopodobniej się zatrzyma do czasu publikacji ważnych wiadomości, jak to było wcześniej.
Dlatego mam dwie opcje na dziś. Kontynuacja wzrostu do poziomu 1,0650, uruchomienie stopów i korekta lub kanał boczny bez aktywnego ruchu.